ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Published July 20, 2014 by elipep2001

……. ” Ένα μικρό λευκό σπιτάκι, με μπλε παράθυρα ήταν το όνειρό σου, ούτε σαλόνια ούτε πολυτέλειες. Ένα ξύλινο τραπέζι από τάβλες καρφωμένες και δυο ψάθινες καρέκλες, ένα κρεββάτι σιδερένιο με σωμιέ, ένα παλιό ξύλινο μπαούλο, ο σοφράς και μια σιφονιέρα.

Το μαύρο τηγάνι κρεμασμένο στο πλάι από το τζάκι, όπου βρίσκεται η πυροστιά με το τσουκάλι, και πιο δίπλα ο νεροχύτης φτιαγμένος από ψιλό μωσαϊκό και στην εσοχή το φανάρι, που φυλάς το ψωμί και το πιάτο με το φαγητό.

Χωμάτινο το πάτωμα και μόνο στο χώρο του κρεββατιού μια υποτυπώδης ξύλινη κατασκευή εν είδει πατώματος. Ούτε παρκέ ούτε πλακάκια ούτε μάρμαρα χρειάζονται για την ευτυχία.
Πώς γίνεται να μην το καταλαβαίνουν;
Έφτιαξες την αυλή με πολύ μεράκι, ντενεκέδες και γλάστρες τριγύρω με γεράνια, βασιλικό, δυόσμο, γαρδένιες και ιβίσκους.
Δεξιά και ζερβά στην θύρα καφασωτά όπου σκαρφαλώνουν η μπουκαμβίλια, το γιασεμί και το αγιόκλημα και στο μέσο της αυλής η κρεββατίνα με τα κλήματα να σκιάζει την είσοδο και να δροσίζει την ψυχή σου.
Ασβέστης, πέτρα, χώμα, ξύλο δεμένα με το γαλάζιο του ουρανού, το χρυσαφί του ήλιου και το μπλε της θάλασσας, στολισμένα με το πράσινο, το λευκό, το ροζ, το κόκκινο και το μωβ του ανθισμένου κήπου σου.
Έξω από την αυλόπορτα ένα αρμυρίκι αντρώνεται κόντρα στον άνεμο, απάγκιο κι απανέμι για τον μπαγάσα τον κότσυφα, που κελαηδά το “άσμα ασμάτων” για την καλή του και σου φτιάχνει κάθε πρωί τη διάθεση καθώς πρωτοξυπνάς, μ’ ένα βογγητό ευχαρίστησης γυρίζοντας ανάσκελα στο κρεββάτι τυλιγμένη μόνο με το σεντονάκι σου.
Σηκώνεται ο ήλιος πάνω από τη θάλασσα και μαζί του το γνωστό βουητό από το μελίσσι, που τρυγά τους χυμούς από τα λουλούδια σου ” ……

Όνειρα θα μου πείτε .. ναι όμορφα όνειρα για να χρωματίζεται η ζωή μας με απαλές παλ αποχρώσεις κεντημένες στα μονοπάτια του νού και της φαντασίας μας..
Όνειρα ανεβασμένα μέσα σε ένα καραβάκι με άσπρα πανιά που σε ταξιδεύει στο απέραντο γαλάζιο με προορισμό τα δικά σου θέλω , τις δικές σου προσδοκίες.. κι ας ξέρεις πως ίσως δεν πραγματοποιηθούν ..

Δεν έχει σημασία αν ο χρόνος περνάει αμείλικτος και σου αφήνει μια πίκρα στα χείλη απο την καθημερινότητα.. οι αλλαγές των χρωμάτων της φαντασίας σου σε οδηγούν εκεί που θάθελες να πας… και που ξέρεις μπορεί και να πάρουν σάρκα και οστά..
Ετοιμάζομαι να πάω μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα.
Είναι μεγάλη η λατρεία μου γι αυτήν.
Νιώθω ότι μου έχει λείψει.
Ο χειμώνας φέτος ήταν μακρύς και τα προβλήματα της καθημερινότητας με κούρασαν..
Ίσως να ελπίζω ότι με αυτήν την αλλαγή, θα αλλάξει λίγο και η διάθεσή μου, θα αλλάξουν και τα πράγματα γύρω μου. Πάντοτε η θάλασσα μου άρεσε περισσότερο όλες τις εποχές του χρόνου. Όχι μόνο για δροσιά αλλά γιατί η απεραντοσύνη της με κάνει να χάνομαι μέσα στις σκέψεις μου δίχως όρια και λογική..
Μοιραζόμουν ανέκαθεν όλα μου τα μυστικά μαζί της.
Τα έπαιρνε βαθιά μέσα της και τα ταξίδευε τόσο μακριά που κανείς δεν μπορούσε να τα ακούσει.
Η γενέτειρά μου ήταν στεριανή κι απορώ πως αγαπώ πολύ τη νησιωτική Ελλάδα τα ήθη και τα έθιμά τους ακόμα και την παράδοσή τους..
Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα της Μεσογείου .. εκτός απο την μεγάλη της ιστορία έχει ένα προσόν ..
ΤΟΝ ΗΛΙΟ ..
που όταν χαμογελά δίνει φώς και ζωντάνεια, μαγεία χρωμάτων, αρωμάτων και μοναδική ομορφιά.

Για να ζήσω σ’αυτόν τον τόπο θέλω ΕΙΡΗΝΗ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ..
Μπορεί κάποιος να μου τα κάνει δώρο..??????

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: